fbpx
Онлайн магазин с WooCommerce? Защо не!


Онлайн магазин с woocommerce

 

Последната година беше предизвикателна за много от малките и средните бизнеси.  Принудителното прекратяване на физическата им дейност за месеци накара собствениците да пренасочат дейността си към онлайн пространството.

Това е съвсем разбираемо, тъй като интернет магазинът има редица предимства пред физическия:

  • Функционира въпреки ограниченията вследствие на COVID-19.
  • Отворен е денонощно – получавате заявки по всяко време, без да се опитвате да се вмъквате в някакви времеви рамки.
  • Нямате разходи за наем на помещение, нито за заплати на персонал.
  • Не е нужно да поддържате голяма складова наличност, можете във всеки един момент да поръчате конкретна стока.
  • Имате възможност да достигнете до повече потенциални клиенти, защото имате по-широк обхват.

Как да си направите онлайн магазин?

Един от често задаваните въпроси е „Как да си направя онлайн магазин?“. Отговорът е нееднозначен. Възможностите варират в зависимост от дейността ви, готовността за инвестиране, обхвата на бизнеса и много други.

Факт е, че много малки бизнеси избират WordPress за създаване на своя електронен магазин. Причините за това са много и именно някои от предимствата на тази платформа ще разгледаме в статията.

WooCommerce и WordPress

Какво представлява WooCommerce? Това е разширение на WordPress за създаване на онлайн магазин. Благодарение на него можете да извършвате продажби на стоки, услуги и др.

Приложението е безплатно, а платформата WordPress е лесна за използване, гъвкава и позволява внедряване на множество допълнителни разширения в процеса на работата. Предимството на WordPress пред всички останали платформи е именно възможността за модификации, голяма част от които са напълно безплатни. 

Не по-малко важен е фактът, че WordPress има поддръжка за мобилни устройства, а напоследък те са все по-често използвани от потребителите, дори и за електронно пазаруване.

Всичко това прави WooCommerce предпочитан за интернет търговия, особено от по-малки фирми. Всъщност е установено, че над 30% от сайтовете, които развиват подобна търговия, използват именно това приложение.

Предимства на WooCommerce

Напълно безплатно разширение е. За да създадете своя онлайн магазин, е нужно да изберете надеждна хостинг компания. Използвате приложението в неговия завършен вид и добавяте само необходимите за вашата работа функционалности, като същевременно запазвате вече съществуващите WordPress плъгини.

WordPress, както и всички приложения, създадени за платформата, са с изцяло отворен код. Това означава, че можете да се обърнете към специалист, ако имате конкретни изисквания и напълно да персонализирате своя онлайн магазин.

WooCommerce – за малкия бизнес

Както вече стана ясно, много бизнеси залагат на WooCommerce. Особено подходящ е за по-малки фирми, които искат да направят по-ограничена инвестиция в своя електронен магазин. За разлика от другите платформи, голяма част от плъгините на WordPress са безплатни. Този факт не бива да бъде подценяван. Имате възможността да тествате и експериментирате с разширенията, докато не откриете това, което търсите. Другите платформи не ви дават тази свобода, или поне не безплатно.

Не по-малко важно е, че много специалисти в страната работят с платформата. Дори и да имате персонални изисквания към своя онлайн магазин, можете да се обърнете към експерт, който само в рамките на няколко дни да завърши вашия проект. Това не е така при останалите платформи и SaaS решенията.

Най-хубавото на WordPress е, че можете да стартирате своя онлайн магазин почти веднага. Платформата е изключително опростена. Не е необходимо да сте специалист, за да я използвате и продавате чрез нея. Дори съвсем сами, без ничия помощ, можете само за няколко дни да създадете магазин и да стартирате своя малък бизнес. Необходимо е да заплатите само за хостинг и домейн.

След като създадете своя магазин или ако вече имате такъв, вероятно ще ви е нужен и търговски софтуер, който значително улеснява процеса на продажбите. I-Cash е именно такъв софтуер. Той е лесен за използване, с опростен интерфейс и предлага множество възможности. Онлайн базиран е и можете да го използвате от всяка точка на света. I-Cash има разработен плъгин, благодарение на който се осъществява интеграцията между WooCommerce и складовото ви стопанство. 

Уверете се в предимствата на софтуера като го тествате за месец безплатно. А ако имате въпроси, свържете се с нашите консултанти на следните координати:

  • +359 887 701 224;
  • info@icash.bg.

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация