fbpx
Интеграция с WooCommerce: Разлики между т.н. „ръчен режим“ и „автоматичен режим“


Тези два режима се управляват от кука, която се създава от I-Cash след инсталиране на плъгина и осъществяване на връзка между двете платформи.

Статуси на куката :

  • Активен

  • На пауза

Тези два статуса се управляват двупосочно от I-Cash (Настройки-Други-Онлайн магазин-редакция) и от онлайн магазина (Woocommerce-Настройки-Разширени-webhoocks).

Статус Активен

Това е т.н. автоматичен режим, при който след подготвена интеграция поръчките създадени в онлайн магазина през плъгина се прехвърлят в I-Cash като продажби в меню Операции-продажби със статус „Приключена“. Тези операции не могат да се редактират и ако е избран касов метод на плащане през фискалното устройство ще се разпечата фискална бележка. За целта куката трябва да е със статус активна в wooCommerce и в I-Cash да е стартирана.

active hook woo

active hook i-cash

Статус на пауза

Това е т.н. ръчен режим, при който се появява една междинна стъпка в процеса. За целта куката трябва да е със статус „На пауза“ и в I-Cash да е спряна.

pause hook woo

pause hook I-cash

Когато клиента направи поръчка в магазина след нейното финализиране тя влиза в админ панела на Woocommerce със статус „Задържана“.

status hold

На снимката са дадени за пример две операции. Втората е прехвърлена в I-Cash и е със статус „Приключена“ – вече е взела и статус printedUUID и уникален номер. Този номер можете да видите и в I-Cash меню Операции-Продажби.

забележка: Тази операция може да се редактира в WooCommerce, но тази редакция няма да се отрази в I-Cash.

Първата операция все още не е отразена в I-Cash. Това може да се случи след като се смени статуса на тази поръчка на „Обработка“. В колоната „Действия“ ще се появи бутон „Прехвърли към I-Cash.

status processing

По този начин могат да се редактират поръчките преди да бъдат прехвърлени в I-Cash.

забележка: При прехвърляне на операцията в I-Cash тя ще влезе със датата на прехвърляне, а не със датата на приемане на поръчката в wooCommerce. Причината е, че по закон не може да се извърши плащане със задна дата през фискалното устройство.

Клиента има възможност сам да избира , кой от двата начина на работа да избере като във всеки един момент може да се превключва от единия вариант на другия.

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация