fbpx
Как се синхронизират продукти в WooCommerce и I-CASH?


I-CASH е търговски и складов софтуер, подходящ за всички тип бизнес. Онлайн търговията не прави изключение. В случай, че имате онлайн магазин можете лесно, бързо и удобно да го интегрирате към I-CASH. Днес ще си поговорим за това как трябва да подготвите артикулите си в двете платформи, за да работят синхронизирано и безотказно.

Как се синхронизират различните видове артикули?

Вземайки предвид разликите в структурата на двете платформи ще се наложи да се съобразим с няколко фактора, за да приравним всички видове продукти в двете системи.

Първо обърнем внимание на категориите в WooCommerce и артикулните групи в I-Cash. Основната разлика между двете платформи е структурата. В WooCommerce имаме дървовидна структура с категории и подкатегории. В I-Cash имаме линейна структура т.е. нямаме подкатегории. При прехвърлянето от woocommerce в I-cash влизат всички категории. Тъй като родителските категории в Woocommerce са празни те не се визуализират в модула за бързи продажби.

На второ място са продуктите.

Във WooCommerce има четири вида продукти. Всеки един от тях е с определено преназначение и с различни характеристики. Само два от тях имат опция за управление на наличности и само тези два вида могат да се интегрират с I-CASH складов софтуер.

  1. Обикновените продукти са най-често разпространени. Това са продукти, които просто се заявяват за доставка и не са придружени от набор от други опции. Пример за това са стандартни продукти, които се заприхождават и продават на бройка или в насипно състояние.

  2. Групираните продукти са продукти, които по един или друг начин се допълват, но могат да бъдат поръчани и на самостоятелна база. Пример за това са игровите конзоли от сорта на PlayStation 4, които потребителите могат да поръчат с памет от 40, 80, или 120 гигабайта и прочие.

Забележка : Към тези прoдyкти не може да се добави цена и не е удачно да се ползват при интеграция с I-Cash. Те влизат в базата данни с нулева цена.

  1. Външни или Афилейт продукти са тези продукти, които вие предлагате на вашите потребители на базата на афилейт програма, за която сте се записали. (За повече информация можете да потърсите именно материали свързани с афилейт маркетинг, афилейт програми, афилейт комисионни)

  2. Бъндъл продукти – добавят се посредством плъгини т.е. не влизат в основните четири типа продукти. В зависимост от начина, по които е сетнат плъгина има възможност да се работи с обикновени продукти или с комплексни продукти ( рецепти ) в I-Cash

  3. Продуктите с вариации са най-комплексните. Това са продукти, които идват с голям набор от опции и разновидности като пример можем да дадем всеки онлайн магазин за продажба на дрехи. Те се различават по своя размер, цвят, номерация, цена и тн. В I-Cash всяка една вариация влиза като отделен продукт. Т.е. ако имаме един продукт в woocommerce с пет вариации в I-Cash ще влязат 5 различни продукта с едно и също наименование, но с различни артикулни номера (SKU). Това не е проблем за фирми , които се занимават само с онлайн търговия. За всички останали клиенти , които същевременно с онлайн търговията ще ползвате модула за бързи продажби за присъствени сделки (т.е. имате и физически магазин) – името на всяка една вариация трябва да се промени, за да е удобно ползването на софтуера от потребители, които нямат достъп до сайта на фирмата.

Забележка : Моля не въвеждайте SKU номер на основния продукт на вариацията, защото той ще се появи в списъка с продукти при прехвърлянето и вместо пет артикулите ще станат шест.

Препоръчителни настройки за всеки един продукт в онлайн магазина:

да е избрана отметката за управление на наличности. Ако въведете и наличности в следващото поле (след маркера) то при синхронизация те ще се отразят като наличности в I-Cash. / при избрано управление на наличности и в I-Cash. Т.е. има възможност да управлявате и да не управлявате наличности на артикулите.

да е въведен артикулен номер (SKU), който се ползва за артикулен номер в I-Cash. Артикули без SKU номер няма да се отразят / прехвърлят ) в I-Cash. Ако се направи продажба на подобен артикул – в I-Cash ще се генерира „празна“ продажба.


Важно : препоръчително е всички артикули трябва да притежават SKU номер и отметка на управление на наличности, ако ще следим движение на артикули в склада.

Важно: SKU номера трябва да съдържа само цифри от до 0-9 и букви от до а-я; А-Я; a-z и A-Z

Важно : Не се препоръчва изтриване/анулиране на информация от базата на вашето стопанство в I-Cash. В зависимост от направени настройки процесът може да е обвързан и да доведе до премахване/разлики на данни от онлайн магазина.


Пример за артикули с различни статуси можете да видите от снимката:

Списък с артикули

  1. артикулите , които притежават всички атрибути влизат в I-Cash и са оцветени в зелен цвят

  2. артикулите, които не притежават всички атрибути не влизат в I-Cash и са оцветени в син цвят

  3. ако не е избрана отметката в настройки онлайн магазини в I-cash Запис на липсващ артикул в I-Cash, намиращ се в продажбата в продажбата той няма да фигурира в списъка.

    маркери в настройки

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация