fbpx

Фискални устройства

Фискалното устройство е задължителна част от търговското оборудване на всяка компания. Подбрахме за Вас утвърдени касови апарати и фискални принтери, които да бъдат верни помощници на Вашия бизнес.

Горещо Ви препоръчваме

Datecs Bluecash-50

Цена: 549.00 лв.

Утвърдени модели фискални устройства
Касови апарати

Daisy Compact S

Цена: 199,00 лв.

Daisy Compact M

Цена: 229,00 лв.

Daisy eXpert SX/ 01- стационарен

Цена: 229,00 лв.

Фискални принтери

Daisy FX 1200C

Цена: 359,00 лв.

Datecs 700 MX

Цена: 455,00 лв.

Datecs FP-2000

Цена: 582,00 лв.

Всяко фискално устройство включва:

Програмиране и фискализация

Регистрация в НАП и всички прилежащи документи

Гаранционен договор за сервизно обслужване за една година

Абонамент за СИМ-карта за връзка с НАП за една година

Зарядно устройство

Фискални устройства- често задавани въпроси

Касовият апарат е абсолютно задължителна част от търговското оборудване, според законодателството на Република България. Съществува изчерпателен списък от видове дейности, които са освободени от издаване на фискален бон и в това число употреба на касов апарат (ние ще ги опишем по-долу в настоящата страница).

Всяко лице, което извършва независима икономическа дейност е длъжно да регистрира и отчита извършените от него доставки/продажби в търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство- касов апарат (фискален бон) или чрез издаване на касова бележка от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност (системен бон), независимо от това дали е поискан друг данъчен документ.

Всички посочени фискални устройства са напълно съвместими с Търговски и складов софтуер I-CASH.

Като екип разработващ търговски и складов софтуер, ние ежедневно се сблъскваме с различни казуси обвързващи различни модели и марки фискални устройства. На базата на опита ни с множество клиенти, ние подбрахме за Вас модели касови апарати, с които забелязваме, че работата в търговския обект е гладка и оптимизирана.

Имате възможност да издавате електронна касова бележка, вместо обикновен касов бон при наличието на следните ЧЕТИРИ условия:

1. Продажбата трябва да бъде реализирана, във връзка с търговската дейност на електронен магазин.“Електронен магазин“ е софтуер, достъпът до който се осъществява през интернет при използване на уеб-браузер или мобилно приложение, и чрез който се извършва продажба на стоки/услуги посредством сключване на договор от разстояние.

2. Имате осъществена продажба, която изисква фискален бон; Съществуват продажби с определени методи на плащане, които не изискват издаване на касов бон. Електронните касови бележки в този случай не са необходими: Внасяне на пари в наличност по платежна сметка; Кредитен превод; Директен дебит; Наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга; Пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи;

3. Касовият Ви апарат е фискализиран за регистрация на продажби в онлайн магазини; При първоначалната регистрация на касовия апарат е необходимо да уведомите Вашият сервизен техник, че желаете да използвате вашия фискален апарат за електронна търговия и желаете да издавате електронен касов бон.

4. Използвате специализиран софтуер, който да извършва комуникацията между касовия апарат и онлайн магазин. Дори и след като касовият апарат е фискализиран за издаване на електронна касова бележка, той няма как да подаде команда към онлайна магазин, за да се изпрати документа на клиента. Необходимо ви е да използвате специализиран търговски софтуер, който да бъде посредник между онлайн магазина и касовия апарат, посредством API.

Разгледайте всички хардуерни решения за Вашия бизнес!

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори