fbpx

Фискални устройства

Фискалното устройство е задължителна част от търговското оборудване на всяка компания. Подбрахме за Вас утвърдени касови апарати и фискални принтери, които да бъдат верни помощници на Вашия бизнес.

Най-новото устройство
на българския пазар

НОВО! Datecs Bluecash-500

нашата ПРОЛЕТНА ОФЕРТА

Не се бавете! Вземете напълно подготвен за работа Bluecash-500 с вграден фискален принтер, фискализация и годишен абонамент I-CASH СТАНДАРТ

Само сега за 880.00лв.

Горещо Ви препоръчваме

Datecs Bluecash-50

Цена: 549.00 лв.

Утвърдени модели фискални устройства
Касови апарати

Daisy Compact S

Цена: 199,00 лв.

Daisy Compact M

Цена: 235,00 лв.

Daisy eXpert SX/ 01- стационарен

Цена: 235,00 лв.

Фискални принтери

Daisy FX 1200C

Цена: 359,00 лв.

Datecs 700 MX

Цена: 455,00 лв.

Datecs FP-2000

Цена: 582,00 лв.

Всяко фискално устройство включва:

Програмиране и фискализация

Регистрация в НАП и всички прилежащи документи

Гаранционен договор за сервизно обслужване за една година

Абонамент за СИМ-карта за връзка с НАП за една година

Зарядно устройство

Фискални устройства- често задавани въпроси

Касовият апарат е абсолютно задължителна част от търговското оборудване, според законодателството на Република България. Съществува изчерпателен списък от видове дейности, които са освободени от издаване на фискален бон и в това число употреба на касов апарат (ние ще ги опишем по-долу в настоящата страница).

Всяко лице, което извършва независима икономическа дейност е длъжно да регистрира и отчита извършените от него доставки/продажби в търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство- касов апарат (фискален бон) или чрез издаване на касова бележка от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност (системен бон), независимо от това дали е поискан друг данъчен документ.

Всички посочени фискални устройства са напълно съвместими с Търговски и складов софтуер I-CASH.

Като екип разработващ търговски и складов софтуер, ние ежедневно се сблъскваме с различни казуси обвързващи различни модели и марки фискални устройства. На базата на опита ни с множество клиенти, ние подбрахме за Вас модели касови апарати, с които забелязваме, че работата в търговския обект е гладка и оптимизирана.

Имате възможност да издавате електронна касова бележка, вместо обикновен касов бон при наличието на следните ЧЕТИРИ условия:

1. Продажбата трябва да бъде реализирана, във връзка с търговската дейност на електронен магазин.“Електронен магазин“ е софтуер, достъпът до който се осъществява през интернет при използване на уеб-браузер или мобилно приложение, и чрез който се извършва продажба на стоки/услуги посредством сключване на договор от разстояние.

2. Имате осъществена продажба, която изисква фискален бон; Съществуват продажби с определени методи на плащане, които не изискват издаване на касов бон. Електронните касови бележки в този случай не са необходими: Внасяне на пари в наличност по платежна сметка; Кредитен превод; Директен дебит; Наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга; Пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи;

3. Касовият Ви апарат е фискализиран за регистрация на продажби в онлайн магазини; При първоначалната регистрация на касовия апарат е необходимо да уведомите Вашият сервизен техник, че желаете да използвате вашия фискален апарат за електронна търговия и желаете да издавате електронен касов бон.

4. Използвате специализиран софтуер, който да извършва комуникацията между касовия апарат и онлайн магазин. Дори и след като касовият апарат е фискализиран за издаване на електронна касова бележка, той няма как да подаде команда към онлайна магазин, за да се изпрати документа на клиента. Необходимо ви е да използвате специализиран търговски софтуер, който да бъде посредник между онлайн магазина и касовия апарат, посредством API.

Разгледайте всички хардуерни решения за Вашия бизнес!

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация