fbpx
Доставка с превалутиране


Доставка с превалутиране

Как да направим доставка с превалутиране ?

 

Много често се налага търговците да заприхождават стока в склада, която е внос и прилежащите документи да са с цени различни от лева. По българския закон всички документи трябва да се входират с една валута (BGN) и поради тази причина I-Cash работи с лева. Тази статия е за клиенти, чиито партньори се намират извън границите на България.

Ако искате да ползвате функционалност, с която програмата автоматично да изчислява цените в лева, трябва да подготвим няколко настройки.

  • Създаване на валута : Навигирайте до меню Настройки -> Основни -> Валути (менюто е достъпно само за определени потребители. Ако нямате достъп моля свържете се с наш сътрудник)
  • Избирате валута от списъка и въвеждате курса спрямо лева.
  • Запазвате.
  • Навигирате до Настройки -> Системни и активирате меню „Валути“( менюто е достъпно само за определени потребители. Ако нямате достъп моля свържете се с наш сътрудник )
  • След което отвяряме нова доставка
  • Проверявате ДДС на доставката ( виж снимката )
  • Избирате желаната валута ( виж снимката )
  • Въвеждате цени ( виж снимката )
  • Системата автоматично ще преизчисли цените в лева на база на зададения курс

Доставка с превалутиране

забележка: ако не са въведени коректно данните за доставчика , някои от полетата няма да са активни или ще са скрити.

забележка : при доставка с превалутиране, курса на валутата е константа. Ако се ползва валута с нефиксиран курс ще се наложи да променяте този курс от меню валути.

Всичко, което трябва да знаете за заприхождаване на стока в I-CASH – прочети статията

Можете да разгледате нашето ръководство в сайта или да посетите нашия канал в YouTube.

Ако вашата фирма се занимава с износ и продажба на стоки извън границите на Република България и се нуждаете от допълнителни документи за сделките , моля свържете се с наш сътрудник и ние ще ви изготвим персонален документ по зададени от Вас критерии или изпратен шаблон.

Информация за подготвяне на персонални шаблони за документи можете да намерите в секция блог на нашия сайт или да се свържете с наш сътрудник на посочените телефони или електронна поща.

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори