fbpx
Доставка с превалутиране


Доставка с превалутиране

Как да направим доставка с превалутиране ?

 

Много често се налага търговците да заприхождават стока в склада, която е внос и прилежащите документи да са с цени различни от лева. По българския закон всички документи трябва да се входират с една валута (BGN) и поради тази причина I-Cash работи с лева. Тази статия е за клиенти, чиито партньори се намират извън границите на България.

Ако искате да ползвате функционалност, с която програмата автоматично да изчислява цените в лева, трябва да подготвим няколко настройки.

  • Създаване на валута : Навигирайте до меню Настройки -> Основни -> Валути (менюто е достъпно само за определени потребители. Ако нямате достъп моля свържете се с наш сътрудник)
  • Избирате валута от списъка и въвеждате курса спрямо лева.
  • Запазвате.
  • Навигирате до Настройки -> Системни и активирате меню „Валути“( менюто е достъпно само за определени потребители. Ако нямате достъп моля свържете се с наш сътрудник )
  • След което отвяряме нова доставка
  • Проверявате ДДС на доставката ( виж снимката )
  • Избирате желаната валута ( виж снимката )
  • Въвеждате цени ( виж снимката )
  • Системата автоматично ще преизчисли цените в лева на база на зададения курс

Доставка с превалутиране

забележка: ако не са въведени коректно данните за доставчика , някои от полетата няма да са активни или ще са скрити.

забележка : при доставка с превалутиране, курса на валутата е константа. Ако се ползва валута с нефиксиран курс ще се наложи да променяте този курс от меню валути.

Всичко, което трябва да знаете за заприхождаване на стока в I-CASH – прочети статията

Можете да разгледате нашето ръководство в сайта или да посетите нашия канал в YouTube.

Ако вашата фирма се занимава с износ и продажба на стоки извън границите на Република България и се нуждаете от допълнителни документи за сделките , моля свържете се с наш сътрудник и ние ще ви изготвим персонален документ по зададени от Вас критерии или изпратен шаблон.

Информация за подготвяне на персонални шаблони за документи можете да намерите в секция блог на нашия сайт или да се свържете с наш сътрудник на посочените телефони или електронна поща.

 

Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори