fbpx
Импорт на рецепти от файл


Импорт на рецепти от файл

Добавена е нова функционалност за импорт на рецепти, основно насочена към клиенти от ресторантьорския бранш, но разбира се може да се ползва и от всички останали потребители, които ползват т.н. артикули тип рецепта в I-Cash.

Какво представлява артикул – рецепта в I-Cash ?

В софтуера има три вида артикули систематизирани като основни , съставни и рецепта. Първия тип са артикули който се излизат от склада така както са влезли – без да се променят. Втория вид артикули влизат в склада и се превръщат в част от други артикули. И трети вид са комплексни артикули – това са артикули,които се образуват от артикули от предния вид (съставни).

За улеснение ползвателите имат възможност да импортират всички рецепти от един екселски файл. Преди това трябва да е подготвена номенклатурата с артикулите в складовото стопанство. След като разполагаме с артикулите, вече създадени, може да преминем към импорт на рецепти. Този импорт позволяа да се въведат съставни артикули с техните количества за единица артикул , да се добави процент фира (ако има такава) и да се избере какъв вид ще е рецептата т.е. кога ще се изпълнява (ползвателя има възможност да избира между : рецепта при продажба и рецепта при производство).

Навигирайте до меню Настройки – Импорт – Импорт на рецепти. Свалете примерния файл и работете по него.

Първата колона ще е артикулът който ще се продава. Да вземем за пример Шопска салата. Във втората колона ще са съставките като домати, краставици и т.н. В третата колона ще е количеството за направата на една шопска салата. В четвъртата колона ще е фирата в процентнти на количеството в колона три (тези две стойности могат да се обединят в колона три и фирата да остане 0%). В петата колона в вида на рецептата кога да се изпълнява : при продажба(0) или при производство(1).

забележка: работи се с баркодове.

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори