fbpx
Програми за лоялност


Програми за лоялност

Предимствата на програмите за лоялност отдавна са доказани на пазара. Клиентите на I-CASH могат да се възползват от един от класическите варианти на тези програми или как Вашите клиенти да събират точки и да получат възможност за обръщане на тези точки в пари. В софтуера са подготвени два варианта за събиране на точки:

I Събирай точки като трупаш оборот

Започваме с конфигуриране на ценово правило за точки за оборот. Навигираме до меню Стоки – Ценови правила – Добави ново ценово правило. Въвеждате име на ценовото правило и избирате пореден номер. След което от падащото меню на типовете избирате точки за оборот. Въвеждате брой точки и на какъв оборот ще се добавят. Активирате правилото и го запазвате.

Навигирате до меню Настройки – фирма – методи на плащане – добави нов метод на плащащне. Въвеждате код в касовия апарат след това име на плащането и типа на плащането (точки). Въвеждате коефициент – каква е стойността на една точка в  пари и запазвате новия метод на плащане.

След така подготвените настройки програмата ще стартира вашата кампания.

Как работи ? Всеки един ваш клиент ще започне да трупа оборот и на база на този оборот – точки по зададени от вас критерии. В уеб частта ще имате възможност да следите всеки един ваш клиент колко точки е натрупал от меню справки – други – точки или в досието на клиента. Във всеки един бъдещ момент клиентът ще има възможност да плаща с натрупаните му по сметка точки. За целта от модула за бързи продажби трябва да изберете метод на плащане „Платено с точки“ (или както е наимнован този метод на плащане при неговото конфигуриране) и да въведете колко точки иска да „похарчи“ клиента.

Тези кампанни са времеви и могат да бъдат деактивирани по всяко време. Клиентите получават реална информация за натрупани точки в момента на получаване на касовата бележка.

II Събирай точки като купуваш артикули

Започваме с конфигуриране на ценово правило за точки за артикули. Навигираме до меню Стоки – Ценови правила – Добави ново ценово правило. Въвеждате име на ценовото правило и избирате пореден номер. След което от падащото меню на типовете избирате точки за артикули. Имате три варианта: вариант едно е да зададете брой точки за брой закупени артикули и така ценовото правило ще важи за всички. Имате и втора възможност: да изберете само група артикули, чиято покупка да дава определен брой точки. И трети вариант: покупката на всеки един артикул да дава различе брой точки.

След като сме готови с ценовото правило, трябва да подготвим метода на плащане по същия начин описан по-горе.

Как работи ? Системата е подобна като при първия вариант само че тук точките се трупат на база на закупени бройки артикули умножени по точки зададени по критерий на търговеца. Можете да ги следите е справката и да ги занулите след приключване на кампанията.

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация