fbpx
Редакция на шаблони на файлове за импорт


Шаблони на файловете за импорт

Всяка една операция в софтуера може да бъде въведена със файл. Заложени са основни шаблони на тези файлове в програмата. Ако нези шаблони не отговарят на изискванията на клиента има възможност те да бъдат променени. Редакция на шаблони на файлове за импорт е достъпна от меню Настройки – Импорти – Шаблони за импорт на операции.

шаблон за импорт

Ако се отвори въпросната страница ще се визуализира списък с всички шаблони за импорти. Имате възможност да ги редактирате или да създадете нови.
В интерфейса системата позволява да „нареждате“ колоните т.е. в файла който импортвам в първата ми колона е баркод. В полето срещу баркод въвеждаме единица. По този начин подготвяме всички колони коя на коя ще отговаря. Въвеждате име на шаблона и избирате към коя операция се отнася. Моля обърнете внимание, че част от колоните са задължителни.

Редакция на шаблон

След като запазим настройките ще имате възможност да избирате от операцията новите шаблони от падащо меню. Всяка една търговска операция може да работи със свой собствен шаблон. Има възможност да се подготвят по няколко шаблона за една и съща операция.
За какво служи тази функционалност и как може да се ползва от потребителите на софтуера ?

Ако получатате документи в електронен формат от вашите партньори то те идват в различни варианти. В този конкретен случай разглеждаме операция , която получавате в екселски файл. Нормално е от всеки един партньор да получавате различни документи. Създавате шаблон за доставчик Х като се съобразявате с неговия документ. Ако получавате различен документ от доставчик Y – за него създавате нов шаблон. По този начин когато подготвяте доставка от доставчик Х избирате неговия шаблон, а когато въвеждате доставка от доставчик Y избирате неговия шаблон.
Ако се генерират продажби от друг софтуер и се импортират при нас може да се подготвят шаблоните за импорт на пордажба да отговярят на файовете генерирани от съответния софтуер.

Можете да разгледате как се импортира файла в тази статия.

Можете да разгледате цялото ръководство от този линк.

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори