fbpx
2.1.8. Връщане от външна продажба


Връщане по външна продажба

Навигирате до меню Операции и избирате бутона „Връщане от външна продажба“. Ще се визуализира диалогов прозорец , в който трябва да попълните съответстващата информация.

  • Избирате типа на сторно операцията – в случая Рекламация.

  • Въвеждате номер на касов бон – намира се в долния ляв ъгъл на касовата бележка. Ако е по банков път въвеждате „11111“

  • Въвеждате номер на фискална памет – поредица от цифри дадена Ви от фирмата сервизираща фискалното устройство. Ако не ползвате фискално устройство въвеждате „11111111“.

  • Въвеждате дата и час на сделката , която ще се сторнира. Ако нямате такива въвеждате избрани от Вас дата и час като се съобразявате със зададения формат. Ако сте по банка въвеждате датата на фактурата като за час въвеждате 00:00 Пример: 20.03.2021 00:00д

  • Въвеждате УНП , което можете да откриете на касовата бележка. Ако не разполагате с такова оставате полето празно.

  • Въвеждате номер на фактура, която ще се кредитира. Ако по сделката няма фактура оставате полето празно.

След като сте въвели информацията избирате бутона „Запази“. Системата ще изведе съобщение : „Стоките които останат ще се върнат в склада.“. Избирате бутона „Затвори“. Програмата ще ви прехвърли към интерфейса за рекламация и от Вас се изисква да въведете информация за контрагент (ако се изисква кредитно известие и сте въвели в диалоговия прозорец номер на фактура), рекламирани стоки, количества и цени. След което трябва да въведете типа на плащане и да изберете бутона „Приключи“.

В списъка с продажби ще можете да откриете направената рекламация. Ако е въведен номер на фактура и контрагент, в колоната документи ще откриете и кредитно известие към рекламацията.

Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори