fbpx
8.1.13. Персонални


Персоналните настройки са достъпни в панел „Настройки“, меню „Основни“.

Персоналните настройки позволяват на потребителя да направи свои предпочитания във връзка в функционалностите на софтуера.

Предоставени са следните възможности:

  • Избор на основен обект- В случай, че притежавате повече от един обект във Вашето складово стопанство винаги имате възможност да изберете кой обект да ви бъде основен и по подразбиране.
  • Начин на плащане по подразбиране- Складовото стопанство разполага с различни методи на плащане (ако желан от Вас метод на плащане не присъства в опционалностите е необходимо да се обърнете към support@icash.bg). Тази настройка Ви позволява да изберете кой метод за плащане на Вас е най-удобен и желаете той да се визуализира първи по подразбиране.
  • Плащане по подразбиране- В случай, че притежавате повече от една каса във Вашето складово стопанство винаги имате възможност да изберете коя каса да ви бъде основна и по подразбиране

Тези настройки се отнасят за вашите предпочитания при извършване на операцията „продажба“:

Когато извършвате продажба след като изберете желан от Вас артикул автоматично се прехвърляте на нов ред (зелена стрелка). Ако отметнете „Винаги отивай в количества“ след като изберете от Вас артикул автоматично ще се прехвърлите в колона „Количество“, а не на следващия ред. (червена стрелка).

  • Да се показва винаги колона „Цена с ДДС“ в продажбата

Ако отметнете тази настройка при извършване на нова продажба ще ви се визуализира допълнителна колона „единична цена с ДДС“

  • Да се въведе автоматично сумата при плащане в брой

При отмятане на тази настройка при извършване на нова продажба, ако методът за плащане по подразбиране е в брой, то автоматично сумата, която трябва да се заплати ще бъде въведена (без остатък за плащане).

  • Подреждане при търсене по азбучен ред

Тази настройка улеснява търсенето на желан от вас артикул при извършване на нова продажба. Отмятайки „Подреждане при търсене по азбучен ред“ вашите артикули ще бъдат систематизирани по азбучен ред в полето „артикул“.

Прозорци на начален екран- Благодарение на този тип настройки Вие може да изберете какви функционалности да Ви се визуализират на началната страница на складовото стопанство. Имате избор от следните диалогови прозорци:

   • Започнати операции- бърз достъп до всички отворени, но не завършени операции
   • Търси документи по баркод – Имате възможност да търсите документ въз основа на номера на документ, баркод, УНП- уникален номер на продажбата;
   • Последни операции- проследяване на последните завършени операции
   • Просрочени плащания- чрез тази функционалност лесно може да проследите, дали имате просрочени задължения към доставчик или просрочени взимания от продажба;
   • Стоки с количества под минималните- При всеки един артикул имате възможност да зададете минимално и оптимално количество. Ако активирате тази настройка, в началното меню ще получавате информация, ако имате стоки, чиито количество в склада е под минималното, зададено от вас.
   • Артикули с изтичащ срок на годност- В случай, че работите с партиди и имате стоки с посочен срок на годност имате възможност, чрез този диалогов прозорец да проследите дали имате артикули с изтичащ срок на годност;
   • Артикули с текуща продажна цена, по-ниска от доставната- Този диалогов прозорец алармира когато във вашето складово стопанство има стоки, чиято продажна цена е по-ниска от тази на която сте го доставили.
   • Извършени продажби с по-ниска продажна цена от доставната- този диалогов прозорец алармира, ако са вече направени продажби с по- ниска цена от доставната
   • Оборот по оператори- позволява лесното проследяване на извършените обороти. Те са систематизирани не само спрямо операторите, но и според начина на плащане и ползвуваната каса.
   • Баланс на сметка– улеснява достъпа ви до цялостната информация, обвързана с извършени плащания, спрямо различните методи на плащане и ползвувани банкови сметки.

Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори