fbpx
Защо е по-лесно да отчитате продажбите си с търговски софтуер, отколкото единствено с касов апарат?


Предимства на търговски софтуер I-Cash

Въпросите, свързани с отчитането на продажби често смущават тези, които извършват търговска дейност. В случай, че използвате единствено касов апарат нерядко може да срещате затруднения, които лесно могат да бъдат избегнати.

Какво търговският софтуер го може по-добре от касовия апарат?

Работата с търговски софтуер е по-лесно разбираема

Касовият апарат е специализирано устройство и като такова изисква обстойно изучаване как да бъде експлоатирано. Всяка операция, като въвеждане на служебни суми, извършване на рекламация или издаване на дневен отчет, изисква изписване на специфична комбинация от клавиши, присъща единствено за конкретен модел фискално устройство. Това може да доведе до главоболия и проблеми в процес на работа.

От друга страна, търговският софтуер е предназначен за компютри, таблети и мобилни устройства. Те се отличават със сходен и добре познат режим на работа.

Използвайки търговски софтуер, Вие няма да имате нужда да учите сложни клавишни комбинации и да извършвате сложни маневри, за да реализирате проста операция.

С търговски софтуер не е необходимо да въвеждате дълги кодове при продажба

След като ви представихме защо работата с търговски софтуер е универсална и по-лесно разбираема, няма как да не обърнем внимание на още по-специфичен момент при работата с касов апарат, а именно въвеждането на артикулна база в касовия апарат и реализирането на продажба.

Допълнение на Наредба Н-18 от миналата година въведе нови изисквания за реквизитите, които са задължителни във всяка една фискална касова бележка:

(чл. 26 (7) (доп.- ДВ, бр.76 от2017 г. , доп.- ДВ,бр.68 от2020 г.,в сила от 31.07.2020г.)

    • наименование на стоката/услугата, код на данъчна група, количество и стойност по видове закупени стоки или услуги;
    • наименованието трябва да позволява най-малко идентифицирането на вида на стоката/ услугата;
    • в случай че се продават стоки от един и същи вид, които са с различни цени, във фискалния бон всяка стока се отразява поотделно със съответната стойност;

Тези изменения задължиха всеки един търговец да препрограмира касовия си апарат с по-пълни идентифициращи наименования на всеки артикул. Това означава, че всеки който работи единствено с касов апарат трябва да въвежда дълги номенклатури в момента на продажба.

При работата с търговски софтуер този неприятен момент се избягва. Софтуерът и касовият апарат си комуникират. Артикулната база се създава през платформата и не е необходимо да се помнят дълги кодове.

Търговският софтуер проследява и анализира вашите продажби

Естеството на търговската дейност изисква проследяване и анализиране на извършените продажби. В случай, че използвате единствено касов апарат Вие трябва да полагате допълнителни усилия с цел проследяване на печалбата и реализираните продажби.

Търговският софтуер се справя значително по-добре в това отношение. Всички ваши продажби се запаметяват на сигурно място и във всеки един момент Вие можете да направите справка или да анализирате вашата печалба. Нещо повече, правейки справка на всичките ви продажби, вие намалявате шансовете от злоупотреба или кражба.

Многобройни са аспектите, в които търговският софтуер превъзхожда касовия апарат. В заключение, твърдението, че употребата на търговския софтуер е скъпоструваща е мит. В наши дни съществуват софтуери, които не изискват предварителна инвестиция и предлагат множество функционалности на ниски цени.

I-CASH e търговски софтуер, чиято цел е да улесни вашия бизнес на най-изгодни цени!

Уверете се в преимуществата на търговския софтуер като се регистрирате и получите един месец безплатен достъп на адрес: https://icash.bg/bg/

В случай, че имате въпроси не се притеснявайте да се свържете с нашия екип:

+359 899 991 288;

+359 887 701 224;

support@icash.bg

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори