fbpx
ПОС софтуер за приемане на електронни ваучери


електронни ваучери 1
С влизането на 2024 г. започва епоха на дигитализация на познатите ваучери за храна. В днешната статия ще разгледаме новата нормативна уредба, същността на електронните ваучери и как I-CASH представлява идеалното решение за улеснение на работата на търговците при приемането на електронни ваучери.

Електронни ваучери- Нормативна уредба

На 1 януари 2024 година влезе в сила новата редакция на Закона за корпоративното подоходно облагане и приложната към него Наредба № 7 от 9 юли 2003 г.

Съгласно тях, електронният ваучер заменя хартиения ваучер за храна. Предвиден е преходен период до 1 юли 2024 г., по време на който ще се използват паралелно и двете разновидности.

Новите електронни ваучери за храна запазват своето предназначение като ежемесечни средства за работници, отделно от тяхната основна заплата, в размер до 200 лева, които не подлежат на данъчно облагане.

Тези електронни ваучери приличат на добре познатите дебитни карти- пластика или виртуална карта, но имат определени ограничения – техническо ограничение за теглене на пари в брой и ограничение за използване извън територията на България.

Освен това, те не могат да бъдат използвани за закупуване на алкохолни напитки и тютюневи изделия. Ваучерите могат да се използват само в ресторанти, заведения за бързо обслужване, както и в търговски обекти, специализирани в продажбата на храни, като супермаркети и хранителни магазини.
Електронни ваучери 2

Електронни ваучери- предимства

Удобство за крайните клиенти

  • Въвеждането на електронни ваучери предоставя изключително удобство за крайния клиент, като елиминира необходимостта от съхранение на хартиени тестета. Заплащането вече може да бъде осъществено, дори и от мобилен телефон.
  • Новите електронни ваучери премахват една от най-досадните задачи при заплащане – закръглянето до точна сума. С тях, балансът се коригира, отразявайки точната сума на вашата сметка. Системата също така автоматично използва средствата от ваучера с най-кратък срок до изтичане.

Удобство за търговците

  • Вече не е необходимо търговците да чакат 20 дни, за да получат номиналната стойност на хартиените ваучери. Единственото нещо, което им е необходимо е стандартен платежен терминал. В случай, че търговецът е нямал към този момент платежен терминал, поставянето му за електронните ваучери ще допринесе цялостно за развитието на бизнеса му и клиентското изживяване.
  • Електронните ваучери спестяват времето за броене, складиране и изпращане на хартиените ваучери към оператора, който ги издава. Това пести време и ресурси.

I-CASH- Решение за приемане на електронни ваучери за всеки търговец

I-CASH представлява комплексен търговски и складов POS софтуер, съвместим с различни платежни терминали, направен с цел да оптимизира операциите в хранителни магазини, ресторанти и други предприятия.

С I-CASH, можете лесно да конфигурирате метода на плащане „ваучер за храна“ и да проследявате всички продажби, извършени чрез него. В края на всеки месец можете бързо да генерирате разнообразни справки, фокусирани върху използвания метод на плащане, и да провеждате детайлни анализи на бизнес операциите си.

I-CASH не е просто инструмент за приемане на електронни ваучери, а идеален помощник за вашия бизнес. Този софтуер е несравнимо изгоден и предлага обширен функционален набор и интеграции. С I-CASH може да извършвате продажби с няколко клика, да следите складовата наличност и лесно да управлявате фактури и други документи. Той е съвместим с всички видове фискални апарати на българския пазар.

Опитайте I-CASH напълно безплатно! Регистрирайте се сега на www.icash.bg и се възползвайте от 30 дни безплатен достъп и безплатна техническа поддръжка, без никакви задължения! Резервирайте безплатно обучение още сега!

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация