fbpx
ПОС софтуер за приемане на електронни ваучери


електронни ваучери 1
С влизането на 2024 г. започва епоха на дигитализация на познатите ваучери за храна. В днешната статия ще разгледаме новата нормативна уредба, същността на електронните ваучери и как I-CASH представлява идеалното решение за улеснение на работата на търговците при приемането на електронни ваучери.

Електронни ваучери- Нормативна уредба

На 1 януари 2024 година влезе в сила новата редакция на Закона за корпоративното подоходно облагане и приложната към него Наредба № 7 от 9 юли 2003 г.

Съгласно тях, електронният ваучер заменя хартиения ваучер за храна. Предвиден е преходен период до 1 юли 2024 г., по време на който ще се използват паралелно и двете разновидности.

Новите електронни ваучери за храна запазват своето предназначение като ежемесечни средства за работници, отделно от тяхната основна заплата, в размер до 200 лева, които не подлежат на данъчно облагане.

Тези електронни ваучери приличат на добре познатите дебитни карти- пластика или виртуална карта, но имат определени ограничения – техническо ограничение за теглене на пари в брой и ограничение за използване извън територията на България.

Освен това, те не могат да бъдат използвани за закупуване на алкохолни напитки и тютюневи изделия. Ваучерите могат да се използват само в ресторанти, заведения за бързо обслужване, както и в търговски обекти, специализирани в продажбата на храни, като супермаркети и хранителни магазини.
Електронни ваучери 2

Електронни ваучери- предимства

Удобство за крайните клиенти

  • Въвеждането на електронни ваучери предоставя изключително удобство за крайния клиент, като елиминира необходимостта от съхранение на хартиени тестета. Заплащането вече може да бъде осъществено, дори и от мобилен телефон.
  • Новите електронни ваучери премахват една от най-досадните задачи при заплащане – закръглянето до точна сума. С тях, балансът се коригира, отразявайки точната сума на вашата сметка. Системата също така автоматично използва средствата от ваучера с най-кратък срок до изтичане.

Удобство за търговците

  • Вече не е необходимо търговците да чакат 20 дни, за да получат номиналната стойност на хартиените ваучери. Единственото нещо, което им е необходимо е стандартен платежен терминал. В случай, че търговецът е нямал към този момент платежен терминал, поставянето му за електронните ваучери ще допринесе цялостно за развитието на бизнеса му и клиентското изживяване.
  • Електронните ваучери спестяват времето за броене, складиране и изпращане на хартиените ваучери към оператора, който ги издава. Това пести време и ресурси.

I-CASH- Решение за приемане на електронни ваучери за всеки търговец

I-CASH представлява комплексен търговски и складов POS софтуер, съвместим с различни платежни терминали, направен с цел да оптимизира операциите в хранителни магазини, ресторанти и други предприятия.

С I-CASH, можете лесно да конфигурирате метода на плащане „ваучер за храна“ и да проследявате всички продажби, извършени чрез него. В края на всеки месец можете бързо да генерирате разнообразни справки, фокусирани върху използвания метод на плащане, и да провеждате детайлни анализи на бизнес операциите си.

I-CASH не е просто инструмент за приемане на електронни ваучери, а идеален помощник за вашия бизнес. Този софтуер е несравнимо изгоден и предлага обширен функционален набор и интеграции. С I-CASH може да извършвате продажби с няколко клика, да следите складовата наличност и лесно да управлявате фактури и други документи. Той е съвместим с всички видове фискални апарати на българския пазар.

Опитайте I-CASH напълно безплатно! Регистрирайте се сега на www.icash.bg и се възползвайте от 30 дни безплатен достъп и безплатна техническа поддръжка, без никакви задължения! Резервирайте безплатно обучение още сега!

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори