fbpx
Складов софтуер- решение за мобилни търговци


Мобилен търговец 1

В днешната статия ще разгледаме каква е спецификата на работата на мобилните търговци и как употребата на складов софтуер значително би улеснила тяхната работа. 

I-CASH е търговски и складов софтуер. Той е адаптивен, спрямо естеството на различните типове бизнес. Мобилната търговия не прави изключение. Притежава множество функционалности, които са създадени да улесняват процеса на продажба и доставка.

Какви са спецификите при работата на мобилните търговци?

Мобилните търговци работят в сферата на разносната търговия. Въпреки, че не осъществяват своята дейност в търговски обект, те са длъжни да спазват всички законови изисквания за осъществяване на стопанска дейност. 

Основен способ за отчитане на продажбите в тази сфера е чрез мобилно фискално устройство, което издава фискален бон на място на предаване на стоката или услугата.

Разбира се, българското законодателство допуска и други способи за проследяване на продажбите, описани подробно в Наредба № Н-18.

С оглед на това, че работата на мобилните търговци не се осъществява в търговския обект, тя се отличава със своята динамичност и гъвкавост. Това я прави значително по-трудна за проследяване и организиране на работния процес.  

Мобилен търговец 2

 

Защо използването на складов софтуер ще улесни работата на мобилните търговци?

Спецификите на работата на мобилните търговци изискват от тях добра организация и централизиране на дейността на фирмата

От друга страна, складовият софтуер представлява именно система за управление на дейността във фирмата. Чрез нея мобилните търговци имат възможността да продават, посредством мобилни устройства, да проследяват складова наличност, дори и да издават и съхраняват документи. Добрата организация води до оптимални резултати. 

мобилен търговец 4

Какви са предимствата на Складов софтуер ICASH при работата на мобилния търговец? 

 

  • Предоставя възможност за лесно издаване на касов бон извън търговски обект, в момент на продажба

Както споменахме едно от задълженията на мобилните търговци е да издават фискален бон при реализиране на продажба. Чрез търговски софтуер I-CASH и фискално устройство, касовият бон може да бъде издаден лесно, дори и през собствен мобилен апарат или таблет. 

Прочете повече защо издаването на касов бон е по-практично, чрез складов софтуер, отколкото само с касов апарат.

  • Осъществява комуникация между мобилно устройство и периферни устройства

Благодарение на I-CASH, всеки мобилен търговец има възможност да работи с периферни устройства като баркод четец, банков терминал, фискални и нефискални устройства. 

  • Възможност за централизиране на работата на много мобилни търговци към една фирма (едно складово стопанство)

Складов софтуер I-CASH съдържа две платформи- модул за бързи продажби (POS) и онлайн платформа за доставка на стоки и проследяване на складовата дейност.

В I-CASH всеки мобилен търговец може да има собствен потребителски профил и самостоятелен достъп до POS приложението. 

Независимо от това, цялата дейност на фирмата може да бъде централизирана към едно складово стопанство. Това означава проследяване на общ склад, справки за печалба и разходи и т.н.

  • Издаване на фактури през фискален принтер в момента на продажба

Освен фискален бон, друго задължение на всяко лице, развиващо търговска дейност е издаването на фактура. През POS приложението всеки мобилен търговец може да принтира т.нар. “разширен фискален бон”, който да включва, както реквизитите на фискален бон, така и реквизитите на фактурата.

Мобилен търговец 3

  • Дневни отчети;

Всеки мобилен търговец има възможност да разпечата, дори и през мобилния си телефон различни типове отчети- X-отчет, Z-отчет, отчет за период, отчет по оператори и т.н.

  • Финтех методи на плащане;

Използвайки I-CASH всеки мобилен търговец може да предложи на клиентите си разплащане, чрез дигитални портфейли, а именно посредством Phyre, Pay by VIVACOM, A1 Wallet, BACB Pay; 

По-подробна информация можете да прочетете тук.

Това са само малка част от предимствата на складов софтуер I-CASH в ежедневната работа на мобилните търговци.

Уверете се сами като използвате един месец безплатен достъп до Търговски и складов софтуер I-CASH. Регистрирайте се сега.

Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с нашите сътрудници на следните координати:

+359 899 991 288;

+359 887 701 224;

support@icash.bg

 

 

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори