fbpx
6 обекта, които имат нужда от складова програма


6 обекта, които имат нужда от складова програма

А Вие от тях ли сте?

Складовата програма е дигитална услуга, както всяка друга. На пръв поглед не съдържа нищо забележително, до момента, в който разберете, че се нуждаете от нея. 

И сега ще се запитате как е възможно да се нуждаете от дигитална услуга?

Отговорът е лесен. Именно когато тази услуга би ви донесла повече активи, отколкото разходи. Понякога ползите са дори отвъд икономическата печалба. Както използвате мобилни услуги, за да може да чуете най-близките до вас хора, така и складовата програмата, може да се превърне в незаменим помощник на вашия бизнес. 

складова програма

Какво имаме предвид когато говорим за складова програма?

Значението, което влагаме под складова програма е софтуер, който вместо вас:

  • Съхранява информация за артикулната ви база; 
  • Проследява наличностите в склада и предупреждава, ако е необходимо дадена стока да бъде доставена;
  • Систематизира движението на стоки и средства. Базирайки се на тях информира как се справяте- изчислява печалби и загуби;
  • Проследява партидни номера на нетрайните стоки; 
  • Изчислява отчетна дейност на склада; 
  • Извършва основни операции като продажба, брак, ревизия, доставка, прехвърляне. Генерира и съхранява документи, във връзка с тях.

Разбира се, функционалностите на една складова програма не се изчерпват дотук. 

складова програма 3

Кой би могъл да има нужда от складова програма?

Ние сме убедени, че всеки, който извършва някоя от гореизброените дейности има нужда от верен помощник, който да го “отмени” в служебните начинания. Счетоводителят има нужда от справки, продавачът се нуждае достъп до артикулната база и наличности, управителят трябва да знае какво се случва в склада и т.н. 

Следователно, складовата програма е необходимост когато предлага онези услуги, които съвпадат и улесняват професионалните ви задължения или тези на вашите служители. Кои са онези дейности, за които смятаме, че складовата програма е необходимост? 

складова програма 4

6 обекта, които смятаме, че имат нужда от складова програма

1. Хранителен магазин и складова програма

Такъв тип търговски обект съдържа голям асортимент от стока, която има нетраен характер. Тя изисква по-стриктно съхранение и отчитане, посредством партидни номера и специални методи на отписване.

Хранителният магазин се отличава с голям стокооборот, независимо от своята големина.  Извършването на основни операции като продажба и доставка на стока е изключително динамично. Именно, заради това нашият екип смята, че употребата на складова програма би променила облика на всеки такъв обект- от малкия квартален магазин до верига супермаркети. 

складова програма 5

2. Нехранителен магазин с разнообразен инвентар и складова програма

Строителен магазин? Книжарница? Магазин за домашни потреби? Всеки търговски обект, търгуващ на едро и дребно, може да има специфика в своята дейност. Въпреки това, методиката за систематизация на склада е една и съща, а когато стоката е разнообразна, сортирането може да се превърне в истинско предизвикателство. 

В случай, че инвентарът не бива проследяван в реално време, се рискува потенциална кражба; невъзможност за предоставяне на стока на клиент, поради изчерпано количество; препълване на склада и други нежелани събития. Добрата организация води до добри резултати. Складовата програма може да предотврати всички тези потенциални, неблагоприятни явления. 

складова програма 6

3. Онлайн магазин и складова програма

Обезателно след наложените мерки за предотвратяване на COVID-19, значението на онлайн магазините нарасна многократно. Оттам и обемът на тяхната работа. 

Интеграцията на онлайн магазин със складова програма би автоматизирала целия процес. С оглед на факта, че онлайн магазините работят денонощно, информацията относно наличностите винаги ще бъде актуална. А какво по-хубаво от доволни клиенти?

складова програма 7

4. Промишлено предприятие и складова програма

Всеки цех се нуждае от верен помощник при създаването на нова продукция. Благодарение на складовата програма лесно могат да се проследят съставните артикули, съставените артикули, фира, да се зададат партидни номера на хранителните артикули, да се следи движението на стоката, както и разходите, във връзка с нейното произвеждане.

складова програма 8

5. Ателие | работилница и складова програма

Не само големите цехове и промишлени предприятия имат нужда от складова програма. Всеки производител на стока на едро или дребно трябва да проследява процесите в своя склад (работилница или ателие)

Характерно за шивашките ателиета е употребата на много, малки съставни части при създаването на готов продукт. Ръчното проследяване изисква време, усилия и е трудно за реализиране.

складова програма 9

6. Верига магазини и складова програма

Решихме да обърнем специално внимание на веригите магазини без значение какъв тип стока предлагат. Вече говорихме за хранителните и нехранителните търговски обекта поотделно, но когато споменем сбор от тях, ситуацията се затруднява още повече. 

Стоката във всичките обекти трябва да се координира, проследява, сортира, разпределя. Понякога бива прехвърляна от склад на склад. Във всеки магазин има различен персонал. Всичко това може да доведе до хаос. Без складова програма комуникацията бива значително по-трудна. 

складова програма 11

Складовата програма е дигитална услуга, която цели да улесни работния процес във фирмата. 

I-CASH е търговска и складова програма, която не просто помага да проследите вашия склад, но ви предоставя много повече функционалности. Адаптивен е към всеки тип бизнес и не се свежда единствено до гореизброените търговски дейности. Научете повече за възможностите на I-CASH в нашия блог!

Уверете се сами като се регистрирате на: https://icash.bg/bg/ и получите един месец безплатен достъп до програмата!

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори