fbpx
Междинна сметка в I-Cash


Междинна сметка
Как да подготвим междинна сметка в I-Cash ?

За да принтираме междинна сметка през модула за бързи продажби трябва да преминем през няколко стъпки. За целта трябва да сме инсталирали апликацията и да сме подготвили термален принтер, на който ще се появи резултата , който очакваме.

Първа стъпка е акртивацията : В меню – настройки трябва да маркираме чекер „Междинна сметка“.

маркер за междинна сметка

След това през помощника трябва да изберем принтер. За целта навигираме до Меню- Настройки – Каса/Принтер – Принтер за отчети.

Избор на принтер

И последна стъпка е визуализацията. При маркиране на артикули в ресторанстски модул , на всяка една отворена сметка ще се появи бутон „Междинна сметка“. След неговото натискане от принтера ще се принтира бележка, на която ще се визуализират всички маркирани до момента артикули с техните количества и цени. А също така и дата и час на бележката , както и имена на обслужващия сервитьор , така и данни за фирмата. В края на бележката ще се сумира всичко и клиента ще има възможност да провери натрупаната си сметка до момента.

бутон междинна сметка

Допълнителна информация : Междинната бележка не може да бъде принтирана от фискално устройство. Това е документ, който не наподобява фискален бон и не копира задължителните атрибути на такъв. За целта ползвателя на софтуера трябва да разполага с термален принтер. Софтуера позволява да се използва един принтер за няколко отчета и същевременно с това да се принтират и информационни бележки за различните звена в един ресторант като топла, студена кухня и бар. Тази бележка не може да бъде манипулирана от ползвателя на програмата. От настройки на принтера има възможност само да се „подреди“ темплийта – да се зададат символи на ред, големина и вида на шрифта. Примери за такива принтери можете да откриете на сайта на Дейзи Технолоджи.

Как и по какъв начин можете да свържете принтера към апликацията можете да порчетете в блога – системен принтер или допълнителни насторйки или през виртуален ком порт.

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори