fbpx
Как да преминем към по-нова версия на модула за бързи продажби ?


Преминаване към нова версия на ПОС

Как да преминем към нова версия на модула за бързи продажби ?

Първа стъпка: проверка на текуща версия на модула за бързи продажби.

За целта моля стартирайте модула за бързи продажби и влезте с потребител „manager“. Изберете менюто горе в ляво – трите хоризонтални линии. От менюто изберете бутон „Информация“ (най – отдолу). В текущото меню програмата Ви дава много и разнообразна информация като вида на операционната система и проверка на връзката на компютъра с интернет. Интересува ни реда на който е упомената версията на програмата оградена с червен кръг на снимката.

В момента на началната страница на всяко едно складово стопанство в уеб частта е качена версия 356 на модула за бързи продажби.

Забележка :

Ако версията, която ползвате в момента е по – ниска от посочената е препоръчително да инсталирате тази от уеб.

 

Втора стъпка: Обновяване на модула за бързи продажби

1. Запис на актуални настройки

1.1. Отваряте меню „Настройки“ – Основни настройки (само потребител manager има достъп) описвате всички маркери , които са избрани. След това при инсталацията на новата версия ще трябва да ги изберете отново.

1.2. Отваряте меню „Настройки“ – Каса/Принтер (виж снимката най – отдолу в статията и записвате номера на ком порта , на който е вързано фискалното устройство. Ако имате повече от едно периферно устройство записвате , кое на кой порт е вързано)

2. Спирате модула за бързи продажби.

3. Изтривате папка POS

4. Сваляте новата версия от уеб (виж снимката горе), като се съобразяваме с операционната система, на която ще ползваме програмата.

Забележка :

Версията за Android е налична в Google play store и инсталацията е като на всяко едно приложение за Android.

 

5. Разархивирате сваления zip файл в папка по ваше желание

Забележка :

Не разархивирайте папката в Програмни файлове / Program files

6. Отваряте папка POS и стартирате IcashPos.exe (в зависимост от настройките файлът може да се визуализира без разширението)

7. Следвате стъпките от помощника

7.1. Избирате език и натискате бутона „Продължи“

7.2. Избирате Държава и натискате бутона „Продължи“

7.3. Избирате полето „За регистрирани потребители“

7.4. Попълвате данните за номер на складово стопанство; потребител : manager ; парола и натискате бутона „Продължи“

7.5. Ако в програмата има запазена конфигурация за вашето стопанство, програмата ще Ви попита дали искате да я заредите. Ако няма конфигурация програмата ще прескочи тази стъпка.

7.6. Програмата преминава към свалянето на базата данни. Този процес отнема различно време и зависи от големината на тази база.

7.8. Избор на касов апарат – моля изберете вашия модел като кликнете върху него

7.9. Избор на начина по който ще се свързват устройствата. В случая за операционна система Windows избирате „Serial“. Ако се инсталира програмата на android имате възможност да избирате три начина на свързване: bluetooth ; serial и usb .

7.10. Следващите две стъпки са свързани с въвеждане на касовия апарат в т.н. режим фискален принтер

7.11 Избор на ком порт – Визуализира се списък с ком портове. В повечето случаи трябва да е един – порта, на който е вързано фискалното устройство. Ако имате повече от една възможност за избор моля извадете кабела от USB -то и ком-а, на който е вързано фискалното устройство трябва да изчезне. По този начин можете да разберете на кой точно ком е вързано и да го изберете.

Забележка :

Трябва да са предварително инсталирани драйвери за ком портове.

7.12. Преди да запазите настройките моля разгледайте опциите от списъка. Ако искате да ползвате някоя от тях моля изберете я.

7.13. Програмата Ви прехвърля към помощника за връзка с периферни устройства. Ако няма да свързвате друга периферия моля изберете бутона „Назад“

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация