fbpx
Инструкции за дневен / месечен отчет

Защо се получават разминавания в цени и суми в документите издавани през програмата


 

 

Как да пуснем месечен и дневен отчет

Модулът за бързи продажби управлява касовия апарат като поддържа функционалности за пускане на отчети. Имате възможност да отчитате касиер в края на смяната от ПОС-а (от менюто горе в ляво) като изпращате този отчет в уеб (бутона „Изпрати отчет“) и същевременно го нулирате. Във всеки един момент можете да проверите колко е натрупания оборот по оператори (трябва да се логнете с потребителския акаунт, за да видите неговия натрупан оборот) като програмата ви дава детайлна справка за извършените продажби с цени на артикулите, отстъпки и сторно операции. 

По новите изисквания на Наредба Н-18 на всеки 24 часа програмата ще изисква от вас да пуснете Z-отчет (отчет , който нулира касовия апарат и трябва да бъде поставен в касовата книга на определената дата). Не можете да продължите работа , ако не сте нулирали касовия апарат през последните 24 часа. В зависимост от това кога и как пускате тези два отчета могат да се получат разминавания в сумите. Ако има неприключени сметки на операторите , то те ще се появят в следващия Z – отчет. В уеб платформата (справки – отчет каси – списък с отчети) можете да получите информация кои продажби влизат в отчета (с дата и час)

Имате възможност да пуснете и X – отчет през програмата. Той не се отразява никъде и не нулира касата , а просто дава информация за натрупан оборот в касовия апарат.

В началото на всеки месец трябва да се пусне и месечен отчет за изминалия месец (в два екземпляра – един за счетоводител и втори, който се прикрепя към касовата книга на последно число от месеца). От програмата можете да изберете начална и крайна дата и да принтирате кратък и разшитен отчет.

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори