fbpx
Какви са първите стъпки при започване на работа с I-CASH?


Първи стъпки с I-CASHa

I-CASH е облачно базиран търговски софтуер, чиято цел е да улесни работата на Вашия бизнес. Чрез него, Вие можете да проследявате вашите продажби, доставки и печалба. 

Един от най-често срещаните въпроси, които получаваме от Вас е какви са първите стъпки при работа с Търговски софтуер I-CASH?

I Стъпка: Създайте артикулна база

Първоначално, за да може да функционира Вашето складово стопанство е необходимо да бъде създадена артикулна база. Това се осъществява на два последователни етапа- създаване на артикулни групи и на артикули към тях.

1.1. Създаване на артикулна група.

Артикулните групи категоризират вашите артикули по зададени от вас критерии.

В случай, че имате хранителен магазин можете да създадете артикулна група „захарни изделия“.

Проследете процеса на създаване на артикулна група в следния видео клип.:

1.2. Създаване на артикули

След като сте създали желаните от вас артикулни групи вече имате възможност да създавате артикули. Използвайки Търговски софтуер I-CASH ще установите, че съществуват и други методи, чрез които можете да създадете артикул. Ние ви съветваме да започнете, чрез основния:

Разбира се, I-CASH е гъвкава програма и чрез нея можете да произвеждате артикули или да създавате артикул, чрез рецепти при продажба. По-подробна информация за такъв тип артикули можете да намерите в нашето ръководство

В случай, че не желаете да създадете артикулна база по гореизложените стъпки имате възможност и да импортирате артикулна база.

II. Стъпка: Създайте база от контрагенти

Контрагентите са вашите доставчици и клиенти. Преди да започнете същинската работа със софтуера ви съветваме да създадете база от партньори, за да можете да улесните вашата работа в последствие. 

Тук отново имате възможност да импортирате база от контрагенти: 

Въпреки всичко, с цел ваше улеснение I-CASH допуска създаване на контрагент и в момент на продажба, както в модула за бързи продажби, така и в уеб платформата. 

III. Стъпка: Заприходете вашата стока, чрез доставка:

След като имате създадена артикулна база и каталог на вашите контрагенти вие вече можете да започнете работа. В случай, че желаете да проследявате точно дейността на вашия склад е необходимо да заприхождавате вашите доставки. Не веднъж сме изтъквали ползите от прецизното следене на склад. Някои от нашите аргументи можете да видите във нашата статия „…..“

Извършване на доставка през уеб платформата на Търговски софтуер I-CASH:

Импортиране на доставки:

IV. Стъпка: Продажба

След извършването на горепосочените стъпка е време за дългоочаквания момент- продажбата! 

Търговски софтуер I-CASH се състои от два модула- уеб платформа (тази през, която досега работихме) и модул за бързи продажби (POS). 

Комуникацията между периферните устройства, сред които и касовия апарат и търговския софтуер се осъществява именно, чрез модула за бързи продажби. Той работи под операционните системи Windows и Android.

Проследете как може да инсталирате модула:

След като вече имате инсталиран POS е време да осъществите комуникацията с фискално устройство. 

Комуникацията може да бъде осъществена с устройство, поддържащо операционна система Windows: 

Както и с устройства поддържащи операционна система Android:

След успешната конфигурация на фискално устройство вие ще имате възможност да извършвате продажби с метод на плащане в брой, както в модула за бързи продажби:

Така и в уеб платформата:

Разбира се, продажбите не се изчерпват с метод на плащане в брой. Имате възможност да избирате от различни методи на плащане- по банков път; без осъществена комуникация с касовия апарат (Ако използвате нашата Не-СУПТО версия); с наложен платеж; с дигитален портфейл (QR код) и много още. 

Изпълнението на тези основни четири стъпки е напълно достатъчно, за да може да започнете работа с Търговски софтуер I-CASH. 

Софтуерът предлага още множество функционалности отвъд тези операции. С него можете да проследявате вашите справки, да ревизирате, да бракувате, да , да извършвате рекламация и много още. По-подробна информация можете да намерите в нашето ръководство 

В случай, че все още нямате регистрация имате възможност да приложите тези лесни четири стъпки като получите безплатен месечен достъп на адрес:  https://icash.bg/bg/

Ако имате въпроси не се притеснявайте да се свържете с нашия екип:

+359 899 991 288;

+359 887 701 224;

support@icash.bg