fbpx
Какви са първите стъпки при започване на работа с I-CASH?


Първи стъпки с I-CASHa

I-CASH е облачно базиран търговски софтуер, чиято цел е да улесни работата на Вашия бизнес. Чрез него, Вие можете да проследявате вашите продажби, доставки и печалба. 

Един от най-често срещаните въпроси, които получаваме от Вас е какви са първите стъпки при работа с Търговски софтуер I-CASH?

I Стъпка: Създайте артикулна база

Първоначално, за да може да функционира Вашето складово стопанство е необходимо да бъде създадена артикулна база. Това се осъществява на два последователни етапа- създаване на артикулни групи и на артикули към тях.

1.1. Създаване на артикулна група.

Артикулните групи категоризират вашите артикули по зададени от вас критерии.

В случай, че имате хранителен магазин можете да създадете артикулна група „захарни изделия“.

Проследете процеса на създаване на артикулна група в следния видео клип.:

1.2. Създаване на артикули

След като сте създали желаните от вас артикулни групи вече имате възможност да създавате артикули. Използвайки Търговски софтуер I-CASH ще установите, че съществуват и други методи, чрез които можете да създадете артикул. Ние ви съветваме да започнете, чрез основния:

Разбира се, I-CASH е гъвкава програма и чрез нея можете да произвеждате артикули или да създавате артикул, чрез рецепти при продажба. По-подробна информация за такъв тип артикули можете да намерите в нашето ръководство

В случай, че не желаете да създадете артикулна база по гореизложените стъпки имате възможност и да импортирате артикулна база.

II. Стъпка: Създайте база от контрагенти

Контрагентите са вашите доставчици и клиенти. Преди да започнете същинската работа със софтуера ви съветваме да създадете база от партньори, за да можете да улесните вашата работа в последствие. 

Тук отново имате възможност да импортирате база от контрагенти: 

Въпреки всичко, с цел ваше улеснение I-CASH допуска създаване на контрагент и в момент на продажба, както в модула за бързи продажби, така и в уеб платформата. 

III. Стъпка: Заприходете вашата стока, чрез доставка:

След като имате създадена артикулна база и каталог на вашите контрагенти вие вече можете да започнете работа. В случай, че желаете да проследявате точно дейността на вашия склад е необходимо да заприхождавате вашите доставки. Не веднъж сме изтъквали ползите от прецизното следене на склад.

Извършване на доставка през уеб платформата на Търговски софтуер I-CASH:

Импортиране на доставки:

IV. Стъпка: Продажба

След извършването на горепосочените стъпка е време за дългоочаквания момент- продажбата! 

Търговски софтуер I-CASH се състои от два модула- уеб платформа (тази през, която досега работихме) и модул за бързи продажби (POS). 

Комуникацията между периферните устройства, сред които и касовия апарат и търговския софтуер се осъществява именно, чрез модула за бързи продажби. Той работи под операционните системи Windows и Android.

Проследете как може да инсталирате модула:

След като вече имате инсталиран POS е време да осъществите комуникацията с фискално устройство. 

Комуникацията може да бъде осъществена с устройство, поддържащо операционна система Windows: 

Както и с устройства поддържащи операционна система Android:

След успешната конфигурация на фискално устройство вие ще имате възможност да извършвате продажби с метод на плащане в брой, както в модула за бързи продажби:

Така и в уеб платформата:

Разбира се, продажбите не се изчерпват с метод на плащане в брой. Имате възможност да избирате от различни методи на плащане- по банков път; без осъществена комуникация с касовия апарат (Ако използвате нашата Не-СУПТО версия); с наложен платеж; с дигитален портфейл (QR код) и много още. 

Изпълнението на тези основни четири стъпки е напълно достатъчно, за да може да започнете работа с Търговски софтуер I-CASH. 

Софтуерът предлага още множество функционалности отвъд тези операции. С него можете да проследявате вашите справки, да ревизирате, да бракувате, да , да извършвате рекламация и много още. По-подробна информация можете да намерите в нашето ръководство 

В случай, че все още нямате регистрация имате възможност да приложите тези лесни четири стъпки като получите безплатен месечен достъп на адрес:  https://icash.bg/bg/

Ако имате въпроси не се притеснявайте да се свържете с нашия екип:

+359 899 991 288;

+359 887 701 224;

support@icash.bg

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация