fbpx
Издължаване на стока при авансова и крайна фактура – I-Cash


Издължаване на стока

 

 

Как да изписвате стока ръчно след приключване на операцията

Независимо дали работите с I-Cash от дълго време, или едва сега започвате, ще проявите интерес към новите функционалности, които предлагаме.

Издължаване на стока

Издължаването на стока е операция, която можете да направите при създаване на авансова и крайна фактура. Когато заредите операцията от Нова продажба, отключва се чекер Издължи автоматично. Ако го изберете, издължавате стоката автоматично, т.с. изписва се автоматично от склада.

След настоящите нововъведения програмата ви дава възможност да издължавате стоката ръчно. Това означава, че можете да издадете авансова или крайна фактура, но стоката все още да е в склада ви. Можете поетапно да я извеждате. Това се случва от колона Промени, икона Издаване.

Избирате иконата и се зареждат всички артикули от съответната продажба, както и първоначално въведените от вас количества. Сега можете да въведете стойността, която извеждате от склада. Количеството може да е различно, но не по-голямо от първоначално въведеното в документа. При всяка редакция програмата ви напомня какво количество ви остава до крайното издължаване.

След всяко издаване на стока ви се генерира допълнителна стокова разписка, която документира поредното издадено количество. Издължаването се отразява и в основната стокова разписка.

След като издължите стоката, първоначално заложена при съответната операция, продажбата е приключена.

Завършването на авансовата фактура се случва чрез добавяне на плащане.

Научете повече за създаването на крайна и авансова фактура от статията в блога.

Издължаване на стока с партиди

Ако в авансовата/крайната фактура присъства стока с партиди, при издължаването трябва да попълните всички партиди, които искате да издължите. Ако издължаването е автоматично, избирате ги в самата продажба. Ако е ръчно, избирате партидите в самото издължаване. Не е достатъчно само да изберете количеството стока.

 

Разберете и как се прави рекламация след издължаване на стока. 

Научете повече за функционалностите на I-Cash – прочетете помощните материали в категория Работа с I-Cash WEB или вижте видеата в нашия YouTube канал. А ако имате въпроси, свържете се с колегите ни на следните координати:

  • +359 887 701 224;
  •  info@icash.bg

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори