fbpx
Рекламация след издължаване


Рекламация след издължаване

 

Издаване на кредитно известие и рекламация след издължаване

Правите продажба с издължаване, но се оказва, че клиент връща стоката ви обратно или трябва да направите промени по цените на документа. Налага се да направите рекламация на продажбата и да издадете кредитно известие за фактурата. Как се случва това?

Рекламация на крайна фактура с издължаване

Ако направите рекламация към операцията с издължаването, това се случва от икона Рекламация. При крайната фактура се генерират:

  • рекламация;
  • кредитно известие.

Завършвате операцията. Вече имате генерирани всички необходими документи. Издължаването ще бъде обяснено по-надолу в материала.

Рекламация на авансова фактура

Ако нямате издадена крайна фактура, не можете да направите рекламация на продажбата. Нужно е първо да издадете ръчно кредитно известие. Това става от Прегледай – Кредитно известие в края на документа.

След като е създадено вече кредитното известие, можете да направите и рекламацията към самата продажба. Рекламацията се прави от колона Промени и Нова рекламация от клиент (обърната синя стрелка). При генерирането ви пита дали да зареди всички артикули, или не. Ако изберете да не се зареждат, то документът ще бъде празен и ще се наложи да ги въвеждате ръчно.

След като имате издадено ръчно кредитно по авансовата фактура, не трябва да попълвате остатък в рекламацията. Оставате полето за сумата празно. Избирате начин на плащане и завършвате операцията.

Отворете рекламацията, която е в PDF вариант. Ще видите, че стойностите са нулеви. Това е така, защото трябва да върнете ръчно стоката, която преди това сте изписали от склада.

Издължаване след рекламация и кредитно

За да върнете в склада съответното изписано количество, избирате икона Прегледай, стигате до края на документа и избирате Издаване (иконата, чието изображение представлява камионче). Въвеждате количеството, което искате да върнете отново в склада.

Направете справка – отворете документите на съответната операция в списъка с продажби. Когато изберете документ Рекламация, би трябвало бройките артикули да отговарят на първоначално издадените.

Научете повече за функционалностите на I-Cash – прочетете помощните материали в категория Работа с I-Cash WEB или вижте видеата в нашия YouTube канал. А ако имате въпроси, свържете се с колегите ни на следните координати:

  • +359 887 701 224;
  •  info@icash.bg

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори