fbpx
„Обект“ и „Касов модул“ (POS)


В процес на работа с Търговски и складов софтуер I-CASH със сигурност ще попаднете на понятията “обект” и “касов модул (POS)”. В днешната статия ще поговорим повече за същността и ролята им в програмата.

Всеки основен абонаментен пакет в I-CASH  съдържа един обект и един касов модул (POS). С оглед нуждите на всеки бизнес, може да бъде заявено активиране на допълнителни обекти и касови модули.

 

Как да структурирате Вашето складово стопанство, спрямо нуждите на Вашия бизнес?

Основната единица в I-CASH е “складово стопанство”. Складовото стопанство съответства на Вашата фирма. То може да се разраства и адаптира, спрямо Вашите нужди точно, както и Вашия бизнес. Имате възможност да прибавяте нови филиали (търговски обекти), работни места, складове, потребителски акаунти, помещения и т.н.

Във Вашето складово стопанство можете да извършвате операции, съотносими на тези в реалната ви фирма- да продавате, да доставяте, да печатате документи и какво ли още не. 

С оглед прецизното проследяване на извършените операции и процеси във фирмата, складовото стопанство съдържа два основни съставни елемента- обект и склад.

 

Обект (склад) 

В една реална фирма, в зависимост от нейната големина може да има различни по вид филиали / помещения/ складове. Така и в I-CASH (складовото стопанство) те са важни съставни елементи. Носят наименованието “обект”.

Нашият съвет е да отделите всеки обект (склад), в който съхранявате стока и/ или извършвате търговска дейност като отделен, за да бъдете прецизни във вашите изчисления.

Пример за “обект” в I-CASH: физически магазин, склад, ресторант, салон, физически магазин 2 и т.н.

В I-CASH имате възможност да избирате от кой обект да доставяте стока/ от кой обект да продавате. Можете да прехвърляте стока от обект в обект. 

 Първият, основен обект е включен във всеки абонаментен план. Чрез заявяване, имате възможност да активирате допълнителни помещения (обекти). Нямате ограничение колко обекта да заявите към едно складово стопанство. Поискайте оферта за допълнителен обект на info@icash.bg или на тел. (+359) 2 960 7123 

Пример:

Имате фирма, чиято дейност е продажба на дрехи. Имате два физически магазина и основен склад. 

=> Това са три отделни обекта. Първият физически магазин е вашия основен обект и е включен в абонаментния Ви план. Обект 2 (Магазин 2) и Обект 3 (Склад) са допълнителни обекти срещу заплащане. 

 

Касов модул (POS)

Касовият модул е идеалното допълнение на всяко едно работно място, в което се извършват продажби.

Какво имаме предвид, казвайки работно място? 

В случай, че обемът от работа във Вашата фирма е по-голям, се налага разкриване на ново работно място. Новото работно място, включва служител, допълнително техническо оборудване, подходящо за извършване на търговска дейност и т.н.  Работно място се различава от обекта. В един обект, в който се извършват продажби може да има много такива работни места. В обект, в който се използва единствено за склад може изобщо да не използвате такова работно място.

Връзката между работно място, пригодено за търговска дейност и касовия модул (POS) в I-CASH

 I-CASH съдържа два модула- уеб платформа и Модул за бързи продажби (POS). 

Връзката между техническото оборудване (хардуера) и складовия софтуер се осъществява, чрез  (POS)- Модул за бързи продажби, наречен още касов модул или каса.

Модулът за бързи продажби (касов модул) е приложение, което се инсталира на компютър/ таблет или мобилно устройство. 

Когато имате инсталиран и “отворен” модул за бързи продажби (касов модул) на едно устройство се подразбира, че имате активирано работно място. То условно е наречено “касов модул”, „POS“ или “каса”

Един касов модул (POS)  в I-CASH е подходящ за едно работно място. 

Защо касовият модул е идеалното допълнение на всяко работното място?

Чрез POS- Модула за бързи продажби (касов модул/ POS):

  • Сдвоявате Вашето фискално устройство/ други периферни устройства с I-CASH.;
  • Извършвате продажби (дори и офлайн)
  • Препращате всяка операция към уеб интерфейса на I-CASH. По този начин се систематизира и обобщава всяка операция, реализирана на различните касови модули в складовото стопанство.

 Първият, основен касов модул (каса) е включен във всеки абонаментен план. Чрез заявяване, имате възможност да активирате допълнителни касови модули (каси). Нямате ограничение колко обекта да заявите към едно складово стопанство. Поискайте оферта за допълнителен касов модул (каса) на info@icash.bg или на тел. (+359) 2 960 7123 

Пример:

Имате магазин за хранителни продукти. В магазина има каси (места, където клиентите могат да заплатят стоката, която желаят да купят). Всяка каса е отделно работно място, на което има различен служител, с прилежащото техническо оборудване- компютър, фискално устройство, баркод четец и т.н.

=> Това са три отделни работни места. Те имат нуждат от три активни касови модули (каси), въпреки, че са в един обект. Първият касов модул (POS 1) е включен в абонаментния план. Вторият (POS 2) и третият касов модул (POS 3) са каси срещу допълнително заплащане. 

Пример 2: 

Имате фирма за разносна търговия. Имате трима служители, които работят по едно и също време. Всеки работи на отделно мобилно устройство.

=> Вие имате три работни места, в които ще извършвате продажби. Имате нужда от три активни касови модули. Първият касов модул (POS 1) е включен в абонаментния Ви план. Вторият (POS 2) и третият касов модул (POS 3) са POS срещу допълнително заплащане. 

Управлявайте бизнеса си прецизно!

Ако все още нямате създадено складово стопанство, не се колебайте да се колебайте да се присъедините към семейството на I-CASH още днес! Получете един месец безплатен достъп до Складов и търговски софтуер I-CASH, регистрирайки се на www.icash.bg . 

В случай, че имате въпроси или желаете да получите оферта за активиране на допълнителни модули „касов модул“ и „обект“ моля, обърнете се към нашия екип:

(+359) 2 960 7123

info@icash.bg

 

 

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори