fbpx
Анулирани фактури


Анулирани фактури

Една от функционалностите на Търговски софтуер I-Cash e издаването и/или генерирането на фактури. Информация за работа с фактури в I-Cash можете да намерите в секцията блог на сайта . Препратка към една от статиите за фактуриране с основна информация за работа с фактури 

Софтуерът предоставя два варианта за издаване на фактури:

  • издаване на разширен касов бон
  • издаване на касова бележка по фактура номер от WEB .

Повече информация можете да откриете в секцията блог на сайта.

Понеже в статията ще обърнем внимание основно на фактури в брой , които минават през касовия апарат , за фактурите по банков път можете да разгледате линка, даден по – горе.

И по – специално ще обърнем внимание на анулирани фактури през касовия апарат / принтер. Това са фактури, които клиента подготвя през модула за бързи продажби.

Въпрос : Защо след като пусна фактура през модула за бързи продажби касовият апарат / принтер принтира анулиран касов бон?

Отговор: Причините са две

  • Нарушена комуникация между двете устройства
  • Некоректно въведени номенклатури за артикули и плащания.

Като в проценти при нас от логове : комуникация касови апарати ситуацията е следната :

99 % от случаите фискалното устройство анулира бона при загуба на комуникацията (кабел или bluetooth)

1 % са грешно въведени данни

0 % софтуерна грешка

Внимание !

Загубата на комуникация се дължи на няколко фактора и нито един от тях не е обвързан със софтуера, с който се управлява касовия апарат / принтер и самото фискално устройство !

Причините са основно хардуерни, свързани с конектори , интерфейс, кабели и софтуерни, свързани с програми изключващи usb-тата , за да пестят енергия.

Молим, обърнете внимание на вашия хардуер и се погрижете превантивно за неговото състояние. Екипът на I-CASH Ви съветва да отстраните всички потенциални неизправности дори и при еднократна поява на такъв проблем, защото в противен случай това би довело до системни неизправности.

С оглед на гореизложената информация от днес (28.09.2021г.) Търговски и складов софтуер I-CASH предлага нова допълнителна услуга срещу заплащане, отнасяща се до липсващи номера на фактури на клиенти, които след наша препоръка продължават да не обръщат внимание на хардуера , който ползват. Цената на тази услуга е 20 лв без ДДС.

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори