fbpx
Отваряне на ресторант


Отваряне на ресторант 1

Мечтаете си за собствен ресторант? Днешната статия е посветена на това какво техническо оборудване ви е необходимо за отворянето на ресторант. Как да се превърнете от мечтател в предприемач? 

В случай, че Вашата цел е отваряне на ресторант е необходимо да си зададете следните въпроси, преди да достигнете до етапа, в който ще осигурите търговско оборудване за отваряне на ресторанта Ви: 

Имам ли регистрирана фирма за отваряне на ресторант? 

След като отворите ресторант вие ще извършвате икономическа дейност. Това означава, че ще извършвате дейност като търговец по смисъла на Търговския закон и трябва да я узаконите.

Отваряне на ресторант 2

Имам ли подходящо помещение, за отваряне на ресторант? 

Ресторантът е заведение за обществено хранене и като такова трябва да се помещава в обект, предназначен именно за тази цели. В случай, че нямате подходящо помещение е необходимо преди закупуването/ наемането на помещение да се поинтересувате, дали отговаря на заложените Норми и правила за проектиране на заведения за обществено хранене 

Имам ли достатъчно спестявания за отваряне на ресторант? 

Важен аспект при откриването на ресторант е дали имате достатъчно средства, с които да направите първоначална инвестиция- наемане на персонал, административни такси, наем (покупка) на обект, търговско и кухненско оборудване, закупуване на стока.

Отваряне на ресторант 3

Имам ли служители за отваряне на ресторант? 

В случай, че вашият ресторант/ обект за хранене не е с малък капацитет и не работите сам, имате нужда от персонал- счетоводител, служители- студена кухня, топла кухня; сервитьори; Не забравяйте, че вие сте отговорни за комфорта на вашия екип и колкото по-добри условия за работа осигурите, толкова по-качествено ще бъде осъществена работата. 

Ако имате положителен отговор на посочените въпроси, вие сте готов да пристъпите към следващата стъпка към осъществяването на вашата мечта- откриване на ресторант, а именно осигуряване на техническо оборудване.

Техническото оборудване е важен аспект при отваряне на ресторант. Защо? 

 • За да се спазят всички законови изисквания, във връзка с извършването на търговска дейност на територията на Република България.
 • За да се осигурят необходимите условия всеки служител да изпълнява задълженията си- коректно, бързо и стриктно; 
 • За да можете да управлявате целия процес след отварянето на ресторанта, дори и когато сте извън него.
 • За да се предпазите от кражби

Какво техническо оборудване ви е необходимо при отваряне на ресторант? 

Касов апарат Daisy eXpert SX/01-стационарен

Касов апарат (принтер)

Степен на важност да го притежавате: задължителна 

Чл. 118 от Закона за данък върху добавена стойност задължава всяко лице да регистрира и отчита извършените от него доставки/ продажби в търговски обект, чрез издаване на фискален или системен бон. Фискалният бон представлява фискална касова бележка от фискално устройство. Именно заради това, ако вашата цел е отваряне на ресторант- трябва да си закупите касов апарат (принтер).

 

Платежен терминал

Степен на важност да го притежавате: силно препоръчителна

В наши дни все по-голяма част от клиентите предпочитат да заплатят своята сметка, чрез карта, телефон, смарт часовник и т.н. В случай, че те първа планирате отваряне на ресторант ПОС (POS), терминалът не е част от задължителното оборудване, но със сигурност ще ви спомогне да достигнете до по-голям кръг от потенциални клиенти.

Нефискален принтер 

Степен на важност да го притежавате: препоръчителна

Нефискалният принтер би улеснил работата на вашите служители. Чрез него сервитьорите имат възможност да принтират бележки, които да изпратят до служителите в кухнята. Нефискалният принтер подобрява комуникацията между служителите и улеснява работата, както на сервитьорите, така и на готвачите/ барманите и т.н.

 

Складов софтуер

Степен на важност да го притежавате: силно препоръчителна

Бъдете наясно какви са вашите приходи, разходи, печалби!

Отварянето на ресторант изисква добра организация.  Ако решите да използвате складов софтуер от отварянето на ресторанта- ще имате архив на всички ваши доставки, продажби, документи, справки.

Предпазете ресторанта си от кражби!

Доверието е една от най-важните съставки при управлението на екип от служители. Предвид, че вие те първа сформирате такъв, е редно да подсигурите и Вашите интереси от злоупотреби! 

От една страна ще улесните работата на Вашите служители, заменяйки „сервитьорските тефтери“, а от друга ще се защитите от потенциални кражби на стока или на пари. 

Какво техническо оборудване бихме Ви предложили за отваряне на магазин?

Ние от екипа на I-CASH, знаем колко е важно да получиш опитен съвет при избора на първото търговско оборудване. Именно заради това решихме да ви подготвим оферта, която да отговаря на препоръките ни по-горе.

Фискален принтер Daisy FX 1200C

Фискален принтер Daisy FX 1200C

Препоръчваме Ви фискален принтер Daisy FX 1200C, тъй като се отличава с малък, компактен размер. Благодарение на него, Вие може да разположите принтера, както на бара, така и където пожелаете в ресторанта. Рабoти бързо и безшумно, а хартията се сменя лесно.

Цена : 359.00 лв без ДДС

 

 

Разплащателен терминал BluePad-5000 на DatecsPay.

 

Терминал BluePad-5000

Знаете ли, че терминалът BluePad-5000 работи съвместно с услугата DatecsPay?

DatecsPay е уникална платежна услуга, която комбинира работата на терминала с набор от допълнителни услуги и уеб приложение. DatecsPay работи без обвързваща сметка. Това означава, че нито има нужда да си отваряте нова сметка, нито да се ограничавате с коя банка да работите. Парите ви се превеждат в рамките на ден за всички карти, издадени в България и на два дни за карти от чужбина в избраната и удобна за Вас сметка!

Повече информация за такси и комисионни на официалния сайт на DatecsPay.

Цена : 0.00 лв

 

Нефискален принтер PP7

НОВ ПРОДУКТ

Подобно на фискалния принтер, нефискалният принтер PP7 е изключително компактен и мобилен. Може да бъде поставен в кухнята, на бара и да бъде преместен по всяко време.

Цена : 199.00 лв. без ДДС
Търговски софтуер 5

Търговски и складов софтуер I-CASH

Складов софтуер I-CASH предлага пакет, предназначен специално за ресторанти и заведения. Оптимизирайте ресторанта си! Защитете го от кражби! 

Чрез него освен, че имате възможност да доставяте, продавате, да следите вашите печалби и справки, имате възможност и да:

 • записвате поръчките по маси;
 • работите с отворени сметки;
 • изпращате нефискални бележки към кухнята и бара;
 • проследявате партидни номера на хранителнителните продукти;

НОВО!

I-CASH предлага нова функционалност за ресторанти REMOTE POS.

REMOTE POS е иновативна функционалност, която позволява към основния POS (Модул за бързи продажби) да се сдвоят други мобилни устройства/ таблети. По този начин мобилното устройство препраща информация дистанционно към основния POS (модул за бързи продажби) и техническото оборудване прикачено към него- касов апарат, нефискални принтери, банков терминал и т.н.

Какво означава това? 

 • Бързина. Всички ваши служители могат да записват едновременно поръчките си по маси директно в POS (Модула за бързи продажби), дори от собствените си мобилни телефони. 
 • Мобилност. Имате възможност да позиционирате касовият апарат на бара, а нефискалният принтер в кухнята и да подавате команди към тях дистанционно от различни мобилни устройства. 
 • Всичко е на едно място. Всички отделни поръчки се синхронират към един модул за бързи продажби (POS). Централизиране на всички поръчки, справки и финанси.

Месечен абонамент: 43,90 лв без ДДС

Годишен абонамент: 406,80 лв без ДДС

В случай, че сте харесали нашите предложения или имате въпроси не се притеснявайте да се свържете се с наш консултант на:

support@icash.bg

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори