fbpx
Връзка с термален принтер


Как да осъществим връзката с нефискален принтер Daisy

Връзка с нефискален принтер

Първо трябва да подготвим номенклатурите в складовото стопанство. Моля въведете потребител и парола в icash.bg/login и навигирате до менюто Настройки-Фирма-Щандове. При създаване програмата генерира един основен щанд (нефискален принтер). Ако вземем за пример търговския обект от тип ресторант тук можете да създадете два щанда: кухненски принтер и принтер на бара. Няма ограничения в броя на щандовете без значение кой абонаментен план ползвате. Навигирайте до менюто Стоки-Артикулни групи. Изберете кои групи артикули ще подават информация към този принтер.
 
Например всички артикули от група: салати, топли и студени предястия, основни ястия, десерти и т.н. би трябвало да се обвържат с щанд Кухненски принтер. Избирате всяка една от тези групи и маркирате щанд Кухненски принтер (виж сн. „Щанд“).

Всички артикули, който са въведени във изброените групи при маркиране в модула за бързи продажби и избор на бутон „Изпрати към принтер“ ще се принтират на кухненския принтер. Следваща стъпка е подготовката на принтерите в ПОС-а.

Моля стартирайте модула за бързи продажби. Влезте в Меню-Настройки-Каса/Принтер. Следвайте стъпките на помощника като изберете кой принтер на кой компорт е закачен (виж снимка „Визуализация на нефискалните принтери в пос-а“). Процедурата е абсолютно идентична с тази за връзка на модула за бързи продажби с фискално устройство.

Визуализация на нефискалните принтери в пос-а


Избирате принтер, след което избирате на кой компорт е вързан към компютъра и запазвате настройките. Същата процедура трябва да бъде направена за всеки един принтер по отделно. Има възможност да се създадат няколко щанда който да пращат информация към кухнята. Например щанд салати с пореден номер 1; щанд аламинути с пореден номер 2; щанд основни ястия с пореден номер 3; щанд десерти с пореден номер 4. Като към всяка група артикули се прикрепи определения щанд. По този начин подготвени номенклатурите ще дадат следния резултат: Няма значение по какъв начин са маркирани артикулите задължително на кухненския принтер на прърво място ще излизат тези свързани с щанд 1, след това шанд 2 и т.н.

Допълнителна информация и настройки на нефискални принтери:

  • Драйвери за компортове: в зависимост от това по какъв начин се осъществява връзката трябва да се инсталират драйвери за преходници rs232 към USB.
  • Енкодинг: в кутията на всеки термален принтер има диск с апликация за промяна на настройките за печат 

Daisy 20MP – 9600
Daisy 1200 – 9600
Datecs EP50 – 57600
Datecs EP1000 – 57600
Daisy NX21 – BlueTooth
Encoding-a e по държави
За България е: Windows 1251

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори