fbpx
Chef and Gastro – кулинарно предизвикателство за професионалисти


Ние вярваме в потенциала на българския бизнес! Поради тази причина, за нас беше огромно удоволствие да се запознаем със създателите на Chef and Gastro- https://chefandgastro.com/ –   изключително интересен и иновативен уеб портал, който цели да помогне на професионалистите в областта на ресторантьорството да разгърнат своите възможности. Благодарим за възможността да проведем интервю с тях!

Какво представлява Chef and Gastro?

Chef and Gastro е кулинарният информационен инструмент на професионалния готвач и ресторантьор за управление на ресторант, кухня, рецепти, полезна информация за продукти, кулинарни инструменти, изчисляване на разходите, електронни таблици за управление на кухнята, кулинарни ръководства, менюта, мениджмънт на ресторанта и др.

Как се заражда идеята за Chef and Gastro?

Chef and Gastro се появява в началото на 2020. Георги работи в Швейцария, и по време на дългата пауза наложена от ковид пандемията се ражда идеята за кулинарен сайт на български език за професионалисти. Двамата с неговия брат- Станислав, са с по над 25 години опит в бранша. В екипа си включват Мирослава Петърчев, филолог, психолог и копирайтър с дългогодишен опит. И така се ражда Chef and Gastro. Началото е трудно, концепцията неуточнена напълно. След една година целият сайт е ребрандиран и преструктуриран.

 

Chef and Gastro 1

Георги Котев- основател

Станислав Котев- основател

Мирослава Петърчева- автор и редактор

 

Кой е Георги Котев?

Човек израснал в ресторанти в буквалният и преносен смисъл, който е работил в няколко страни в Европа и Африка . Сега е в Швейцария и отговаря за кухните на пет кораба на езерото Бриенц.

Той, учейки в Швейцария, установява, че бранша както и убочението в България е на ниво от края на миналия век. През 21-век нещата в кулинарията и ресторанта са доста модернизирани и гастрономията не е това, което е била преди това. Георги с брат си Станислав решават да променят статуквото с личен труд и средства, гарнирани с огромен позитивизъм.

Каква е визията на Chef and Gastro?

Шеф и Гастро – предизвикателството продължава.

Неуморният екип на сайта продължава да предоставя нова и нова информация за гастрономията, кухнята, ресторанта… Той е насочен не само към професионалист, но и към ученици в професионалните училища, за да се стигне до качествена промяна в образованието на готвачите в България след време. Георги Котев има още идеи, които смята да реализира. Той открехва малко предверието на бъдещите си планове: “Надявам се да имам възможноста да създадем една истинска, професионална организация за готвачи и ресторантьори която да се посвети на подобраяване на възможностите за по нататъчно образоване на кадрите в бранша както и да създадем нов колективен трудов договор за бранша който да отговаря на съвременните условия и специфика на работа и да успее да защити правата на работещите в бранша”.

 

Нека пожелаем на Chef and Gastro да продължава “да готви” сайта си по своята рецепта, която се базира на много труд, качествено съдържание, екипна работа, гарнирани с щипка добро настроение и безгранична любов към вкусната храна.

Безплатна консултацияБезплатна консултацияБезплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация
Безплатна консултация