fbpx
Chef and Gastro – кулинарно предизвикателство за професионалисти


Ние вярваме в потенциала на българския бизнес! Поради тази причина, за нас беше огромно удоволствие да се запознаем със създателите на Chef and Gastro- https://chefandgastro.com/ –   изключително интересен и иновативен уеб портал, който цели да помогне на професионалистите в областта на ресторантьорството да разгърнат своите възможности. Благодарим за възможността да проведем интервю с тях!

Какво представлява Chef and Gastro?

Chef and Gastro е кулинарният информационен инструмент на професионалния готвач и ресторантьор за управление на ресторант, кухня, рецепти, полезна информация за продукти, кулинарни инструменти, изчисляване на разходите, електронни таблици за управление на кухнята, кулинарни ръководства, менюта, мениджмънт на ресторанта и др.

Как се заражда идеята за Chef and Gastro?

Chef and Gastro се появява в началото на 2020. Георги работи в Швейцария, и по време на дългата пауза наложена от ковид пандемията се ражда идеята за кулинарен сайт на български език за професионалисти. Двамата с неговия брат- Станислав, са с по над 25 години опит в бранша. В екипа си включват Мирослава Петърчев, филолог, психолог и копирайтър с дългогодишен опит. И така се ражда Chef and Gastro. Началото е трудно, концепцията неуточнена напълно. След една година целият сайт е ребрандиран и преструктуриран.

 

Chef and Gastro 1

Георги Котев- основател

Станислав Котев- основател

Мирослава Петърчева- автор и редактор

 

Кой е Георги Котев?

Човек израснал в ресторанти в буквалният и преносен смисъл, който е работил в няколко страни в Европа и Африка . Сега е в Швейцария и отговаря за кухните на пет кораба на езерото Бриенц.

Той, учейки в Швейцария, установява, че бранша както и убочението в България е на ниво от края на миналия век. През 21-век нещата в кулинарията и ресторанта са доста модернизирани и гастрономията не е това, което е била преди това. Георги с брат си Станислав решават да променят статуквото с личен труд и средства, гарнирани с огромен позитивизъм.

Каква е визията на Chef and Gastro?

Шеф и Гастро – предизвикателството продължава.

Неуморният екип на сайта продължава да предоставя нова и нова информация за гастрономията, кухнята, ресторанта… Той е насочен не само към професионалист, но и към ученици в професионалните училища, за да се стигне до качествена промяна в образованието на готвачите в България след време. Георги Котев има още идеи, които смята да реализира. Той открехва малко предверието на бъдещите си планове: “Надявам се да имам възможноста да създадем една истинска, професионална организация за готвачи и ресторантьори която да се посвети на подобраяване на възможностите за по нататъчно образоване на кадрите в бранша както и да създадем нов колективен трудов договор за бранша който да отговаря на съвременните условия и специфика на работа и да успее да защити правата на работещите в бранша”.

 

Нека пожелаем на Chef and Gastro да продължава “да готви” сайта си по своята рецепта, която се базира на много труд, качествено съдържание, екипна работа, гарнирани с щипка добро настроение и безгранична любов към вкусната храна.

Безплатна консултация



Безплатна консултация



Безплатна консултация




Безплатна консултация




Безплатна консултация




Безплатна консултация




Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация и настройки, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.

Затвори